fbpx

Hoe Breng je Chakras In Balans – Introductie van de 7 Chakras

“Chakra’s zijn energieke bewustzijnscentra, het zijn de draaideuren van creativiteit en communicatie tussen onze wereld en het spirituele.”

– Michael J. Tamura

Het in evenwicht brengen van chakra’s was aan het begin van mijn spirituele reis niet iets waar ik voor open stond. Het voelde nog te zweverig. Ik was er gewoonweg nog niet klaar voor. In die tijd waren de chakras nog een stap te ver. Ik kon ze ook nog niet bereiken.

Een paar jaar later was ik in India om een ​​yoga- en meditatieleraar te worden. De Indiase meesters van de Ashram hebben me daar geleerd over de chakra’s. En omdat ik geen afleiding had, had ik tijd om verbinding te maken met elk van de zeven hoofd energieke wielen. Dat is ook de reden geweest waarom de Ashram in India nog steeds de plaats is waar ik het dichtst bij mij Zelf ben geweest.

“Ik ben nog nooit zo dicht bij me geweest als in de Ashram in India”

Ik kan eerlijk zeggen dat ik in de Ashram tijdens mijn yoga- en mediatielessen geweldige dingen heb ervaren. Vooral aan het einde van elke yogales (twee yogalessen van 3 uur per dag gedurende twee maanden) tijdens Yoga Nidra zag ik met mijn innerlijke oog universele kleuren die elk hun eigen energieën vertegenwoordigden. Het is moeilijk om mijn ervaring onder woorden te brengen. Hoe ik het ook zou verwoorden, de betekenis zou gewoonweg verloren gaan.

Deze ervaring zal mij altijd bijblijven. Ik voelde de krachtige energie en ik zag elke kleur. Ik weet dat ze bestaan! Ik weet dat het echt is! Er is veel over de chakra’s geschreven. Ik heb veel geleerd van Anodea Judith en als je haar boeken wilt lezen, klik je hier.

“Ik zag met mijn universele ogen, kleuren die elk hun eigen energie weergaven”

In deze blogpost krijg je antwoorden op de volgende vragen:

 1. Wat zijn chakras?
 2. Hoe breng je chakras in balans?
 3. Hoe heel/genees je met chakras?
 4. Wat kan JIJ doen voor evenwichtige chakras?

Wat Is Een Chakra?

Een chakra is een plek waar twee of meer nadi’s (of meridianen) elkaar kruisen. Een nadi is een stroom van energie. Je kunt het vergelijken met je bloedbaan. En omdat energiestromen samenkomen, worden de chakras energiewielen of energieportalen genoemd.

“Wanneer je energie stroomt, voel je je energiek, evenwichtig en verbonden. Je voet je krachtig. Wanneer een chakra geblokkeerd is, raakt je uit balans”

We hebben 7 grote chakra’s in ons lichaam die we in yoga en meditatie heel vaak gebruiken. Deze 7 hoofd chakra’s zijn bevestigd aan onze ruggengraat. De eerste chakra bevindt zich tussen je schaambeen en staartbeen en de 7e chakra bevindt zich op de kruin van je hoofd.

Ik ga deze 7 chakra’s en hun superkrachten of karaktereigenschappen aanspreken. Laten we beginnen met de basis van onze ruggengraat waar onze eerste chakra is.

Mooladhara Chakra – Wortel Chakra

Een boom heeft twee keer zulke lange wortels onder het oppervlak, waardoor het de solide basis heeft die het nodig heeft, en het tegelijkertijd de kracht geeft om elke storm te overleven. Een boom is geaard! Het is verbonden met de aarde! Het voelt veilig, het beschermt, en het hoort thuis.

Kleur = Rood

Lotusbloem met 4 blaadjes

Vertegenwoordigt: aarding, stabiliteit, bescherming, veiligheid, solide basis, verbondenheid, eigenwaarde, geboorterecht

JJ zijn verhaal van er niet bij horen

Mijn ouders hebben een zoon verloren. Zijn naam was André. Toen hij 7 was, werd hij overreden door een auto en stierf in mijn vaders armen. Mijn ouders waren nog steeds in rouw toen ze zwanger van me waren. Ze hebben nooit over André gesproken, dat was gewoonweg te pijnlijk. Daarom heb ik als kind van hem een ​​heilige gemaakt. Ik voelde me altijd een vervanger. Als André nog leefde zou ik hier niet zijn, en omdat ik toch al een raar jochie werd genoemd dat wilde dansen en zingen dacht ik dat mijn ouders liever hadden gewild dat André hier was.

Toen ik 35 was en ik professionele hulp kreeg om me mezelf uit te zoeken, was dit de situatie waar de psycholoog zich op focuste. Hij vertelde mij dat het mijn geboorte-recht was hier te zijn!

“Het moment waarop ik besefte dat ik erbij hoorde, was het moment dat ik een verbinding met dit leven voelde. Ik verankerde mijn wortel chakra en het werd gedeblokkeerd, zodat de energie naar boven kon gaan en de rest van mij kon genezen”

Dus wanneer je problemen hebt met angst, of je houdt niet van discipline of je hebt een constante behoefte aan verandering, moeite om gezonde relaties te onderhouden, of woon je graag in een fantasiewereld of heb je geen contact met je lichaam? Dan is het misschien tijd om je Mooladhara Chakra te checken.

Wat kan JIJ doen om Mooladhara Chakra in balans te brengen?

 • Mediteer: Focus je op je lichaam, je ademhaling of het element aarde.
 • Affirmaties: Ik hoor hier te zijn. De energie van de aarde voedt mij. Mijn lichaam steunt mij. Ik ben veilig. Ik word beschermd.
 • Doe ‘mindful walks’
 • Yoga poses: staande houdingen, of child pose, downward facing dog.

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je wortel chakra in balans te krijgen?

 

 

Swadhisthana Chakra – Sacrale Chakra

 

(Gerelateerd aan de eerste en tweede sacrale wervels)

Water kan stil, stromend of wild gevaarlijk zijn. Onze emoties zijn hetzelfde!

 

“Degene die evenwicht kan vinden in de waterstromen oefent iedere dag”

 

Kleur = Oranje

Lotus met 6 bloemblaadjes

Element is water, zelfbevrediging, creativiteit, voldoening, emoties …

 

Swadhisthana chakra zorgt voor balans

 

Wanneer je emotioneel gevoelloos, onevenwichtig of juist te gevoelig of te streng bent. Als je gemakkelijk manipuleert of kan worden gemanipuleerd, je bent zonder initiatief, of je bent bang voor verandering. Of je lichaam voelt stijf en gespannen dan is de sacrale chakra misschien handig om je op te focussen.

Wat kan JIJ doet om de Sacrale Chakra in evenwicht te brengen?

 • Mediteer: Over het element water, na regen komt zonneschijn, hoop.
 • Affirmaties: Ik kan goed met verandering omgaan. Ik ga met de flow mee. Ik accepteer dat de wereld rond draait. Ik ben evenwichtig. Ik ben in balans.
 • Yoga: Zittende vooruit buigingen of squats.

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je sacrale chakra in balans te krijgen?

 

 

Manipura Chakra – Solar Plexus Chakra

 

Er is een vuur in je dat altijd brandt. Helaas zullen allerlei soorten lagen afstand creëren tussen jou en dat vuur, de kern van wie je bent. Jouw taak is om je terug door de lagen te werken, onthoud wie je bent en creëer een zuivere verbinding met de vlam.

Kleur = Geel

Lotus met tien bloemblaadjes

“Het Element is vuur, het vertegenwoordigt innerlijke kracht, ware identiteit, passie en het doel van je ziel”

 

Als je te boos, geïrriteerd of gefrustreerd bent, je bent overdreven egoïstisch, of je voelt je een slachtoffer, machteloos, je hebt een gebrek aan toewijding, een gebrek aan passie of doel, of je hebt problemen met je spijsverteringsstelsel, dan is Manipura Chakra misschien geblokkeerd.

Wat kun je doen om Manipura Chakra in balans te brengen?

 • Mediteer: Focus op je authentieke kern, je ware identiteit. Ontdek de lagen tot je kern.
 • Affirmaties: Ik sta in mijn kracht. Ik kan alles creëren. Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven. Ik heb zelfvertrouwen. Ik ben moedig.
 • Yoga: Breath of fire, twists van de wervelkolom

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je Manipura chakra in balans te krijgen?

 

Anahata Chakra – Hart Chakra

 

Concentreer je op je hart, nodig liefde uit en laat liefde je begeleiden. Je zult vertrouwen, mededogen, vergeving en vertrouwen ontwikkelen. Je licht zal een baken worden voor jou en anderen. Je zult een lichtwerker zijn!

Kleur = Groen

Lotus met twaalf bloemblaadjes

LIEFDE

Je kunt vergeven, kwetsbaar en sterk zijn, vanuit het hart denken, spreken en doen. Je bent empathisch, medelevend en vriendelijk. Volledig verbonden met de bron, LIEFDE

 

“Ik vergeef

Ik voel liefde, Ik ben liefde

Ik kies liefde”

 

Als je wrok koestert, onvoltooide zaken doet, ben je verbitterd, verdrietig, overdreven negatief, egoïstisch, of bang om gekwetst te worden. Als je gelooft dat “kwetsbaarheid voor de zwakken is”, wanneer je relaties niet lang duren, wanneer je telkens valt voor de verkeerde persoon, wanneer je problemen hebt om contact te maken, of je überhaupt openstellen voor liefde dan moet je werken aan je hartchakra.

Wat kan JIJ doen om Anahata Chakra in balans te brengen?

 • Mediteer: Focus op liefde en compassie, gebruik dankbaarheid
 • Affirmaties: Ik vergeef mezelf. Ik vergeef degene of de situatie. Ik ben liefde. Ik ben vriendelijk. Mijn hart is gevuld met liefde. Ik kies liefde bij wat ik denk, spreek en doe. Ik kan alles bereiken wat mijn hartje begeert.
 • Yoga: pranayama (ademhalingsoefeningen), hart openers

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je Anahata chakra in balans te krijgen?

 

Vishudha Chakra – Keel Chakra

 

Tolerantie is wat vrede in jou en daarom in de wereld zal creëren. De regenboogvlag is mijn symbool om altijd te onthouden dat een mening niemand zijn licht mag belemmeren.

Kleur = Blauw

Lotus met zestien bloemblaadjes

Dit chakra gaat over expressie, communicatie, spreken vanuit het hart, de waarheid spreken, maar dan wel zonder een licht te belemmeren of een wezen te schaden.

 

“Tolerantie is wat vrede in jou en daarom in de wereld zal creëren. De regenboogvlag is mijn symbool om altijd te onthouden dat een mening niemand zijn licht mag belemmeren”

 

Als je de waarheid niet aankunt, als je een rol speelt, los van je kern bent, je verloren voelt, vastzit in een patroon. Wanneer je niet duidelijk bent over je waarden, als je liegt of roddelt. Maar ook als je vaak je stem verliest, een pijnlijke keel hebt of moeite hebt met ademhalen, dan is het goed om je te concentreren op je keel chakra.

Wat kan JIJ doen om Vishudha Chakra in balans te brengen?

 • Mediteer: Focus op de waarheid, je normen en waarden, en focus op tolerantie.
 • Affirmatie: Ik geef uitdrukking aan wie ik ben zonder iemand schade te berokkenen. Ik mag zijn wie ik ben. Dit ben ik! Ik communiceer heel goed. Ik voel de angst maar ik doe het toch.
 • Yoga: Lion pose, schouder stand, brug pose, nek en schouder oefeningen

 

“Dit is een kwetsbare plaats, omdat de keel chakra is waar de binnenkant naar voren komt. Als we erachter komen dat het niet veilig is om ons diepe innerlijke zelf te delen, dat we belachelijk gemaakt, verkeerd begrepen, genegeerd, niet gelovig of gestraft kunnen worden voor het delen van onze waarheid, dan hebben we onze keel chakra gesloten. Misschien was er toen een goede reden voor, maar nu hebben we problemen om hem weer te openen.”

– Anodea Judith

 

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je Vishudda chakra in balans te krijgen?

Anja Chakra – Derde Oog Chakra

 

Je hebt twee keuzes: je kunt ervoor kiezen om door de wereld te wandelen met limieten of je kiest ervoor om door een wereld met kansen te lopen. Je kunt klagen of je kunt gedijen. Je kunt je opgesloten voelen of je kunt je vrij voelen. Richt je op Anja Chakra en vestig de moed om de deur te openen en maak van mislukkingen lessen en voel je vrij van belemmerende overtuigingen.

Kleur = Stralend Wit

Lotus met twee bloemblaadjes

Maak contact met je intuïtie, open je voor een land waar alleen kansen leven, zie kansen in plaats van beperkingen, paranormale gaven kunnen zich ontwikkelen.

 

“Je hebt twee keuzes: je kunt ervoor kiezen om door de wereld te wandelen met limieten of je kiest ervoor om door een wereld met kansen te lopen”

 

Als je jezelf of anderen niet vertrouwt, heb je last van hoofdpijn, nachtmerries of heb je problemen met je gezichtsvermogen, vergeet je dingen, heb je geen verbeeldingskracht of inspiratie, heb je geen concentratie, focus, voel je je beperkt, ben je bang om nieuwe avonturen te beginnen, analyseer je alles, ben je erg slim maar heb je geen empathie, ben je niet in contact met je innerlijke kind, ben je oordelend, dan kan het derde oog chakra de weg naar genezing zijn.

Wat kan JIJ doen voor een evenwichtig Ajna Chakra?

 • Droom en herinner jouw dromen door ze op te schrijven en te herhalen
 • Mediteer met Hakini mudra voor een evenwichtig Ajna Energy
 • Affirmatie: Ik heb focus. Ik vertrouw op mijn intuïtie. Ik sta in contact met het kind in mij. Ik zie alleen kansen. Ik kan alles bereiken wat mijn hartje begeert.
 • Yoga: Om & Om neus ademhaling, hoofdstand ( headstand (begin altijd onder toezicht van een yogaleraar)

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je Anja chakra in balans te krijgen?

 

Sahasrara Chakra – Kruin Chakra

 

Blijf verbonden met de bron die ons allen verenigt: liefde, God, Allah, het universum of hoe je het ook noemt! Er is geen scheiding, dus als je jouw zelf van iets of iemand anders afscheidt, neem dan de tijd om een ​​stap terug te doen en contact te maken met LIEFDE om deze afscheiding te herstellen.

Kleur = Paars

Lotus met duizend bloemblaadjes

Intuïtieve kennis, dieper inzicht, sterke spirituele verbinding, ervaar het goddelijke, gevoel van compleet zijn, vervulling en verlichting.

 

“Er is geen scheiding, dus als je jouw zelf van iets of iemand anders afscheidt, neem dan de tijd om een ​​stap terug te doen en contact te maken met LIEFDE om deze afscheiding te herstellen”

 

Als je je gescheiden voelt van de wereld, eenzaam, geïsoleerd, leeg, depressief, laag zelfbeeld, opgebrand, je gelooft nergens in, je ervaart visies die je niet aan kunt, je bent vaak duizelig, je ervaart veel hoofdpijn, of je ervaart veel onverklaarbare dingen. Het kruin chakra zal je gids zijn om harmonie te verkrijgen.

Wat kan JIJ doen om Sahasrara Chakra in balans te brengen?

 • Mediteer: in stilte
 • Affirmatie: Ik ben verbonden met het goddelijke, ik ben verbonden met alles en iedereen. Ik kom uit hetzelfde ei als iemand anders. Ik ben liefde. Ik ben een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.
 • Studeer, breid je kennis, begrip en ervaring uit.
 • Yoga: Meditatie, Alles wat verenigt, hoofdstand (begin altijd onder toezicht van een yogaleraar)

Nu wil ik dat je de volgende twee vragen beantwoordt: Waar lijd je aan of waar heb jij het moeilijk mee? En wat kan JIJ doen om je Anja chakra in balans te krijgen?

 

JJ’s Chakra Visualisatie Meditatie (Engels)

 

Speciaal voor jou heb ik deze basis chakra-visualisatie gemaakt, een geleide meditatie waarbij ik je door de 7 chakra’s zal leiden.

Wat ik zo leuk vind aan begeleide meditaties, is dat je kunt zitten of liggen in een comfortabele positie en je vervolgens kunt concentreren op de begeleiding.

Volg mijn stem en verken de chakra’s. Wanneer je weerstand voelt stop dan niet maar omarm het. Dat is misschien het moment waarop een oude geroerde mening of een beperkt geloof wordt weggenomen en tegelijkertijd ruimte wordt gecreëerd voor een nieuwe overtuiging die is afgestemd op de kern van wie je nu bent.

In het begin van deze geleide meditatie ben ik geïnspireerd door Swami Satyananda Saraswati en de achtergrondmuziek – “All Loving Angel” is gecomponeerd door Christopher Lloyd Clarke. Onder licentie van Enlightened Audio.

Ik hoop dat je geniet van deze Chakra Visualisatie meditatie en dat het je helpt om chakra’s in evenwicht te brengen, en dat je je realiseert dat je de kracht hebt om dit te doen! You’ve got this!

Deze meditatie is in de engelse taal.

Voor meer chakra-begeleiding zal ik u graag helpen. Neem contact met me op via Social Media of mail me op hello@jjvanzon.com

Ik hoop dat dit nuttig voor je was. Altijd geïnteresseerd om feedback te horen. Laat een bericht achter hieronder deze blogpost.

Namasté

JJ

Ps. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal om direct toegang te krijgen tot mijn meditaties. of Klik hier voor meer JJ-meditatiealbums.

empowerment challenge

Sign Up. It's Free!

Receive 7 Practical Steps Over The Next 14 Days To Increase Your Confidence & Become Empowered

You have Successfully Subscribed!

Sign up for JJ’s Weekly Updates that will enrich your life. It’s Free!

Enter your first name and email address to sign up

You have Successfully Subscribed!