fbpx

 

 

Een depressie overwinnen: Dit is mijn verhaal wat jou kan helpen!

 

5 ondersteunende stappen om moed te ontwikkelen en professionele hulp te vragen.

 

Wat te doen bij depressie? Als ik terugblik op de tijd dat ik depressief was, krijg ik een enorm gevoel van dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor de reis, voor elke bewustwording die ik heb meegekregen en de toewijding die ik erin heb gestopt, want het overwinnen van een depressie is moeilijk om te doen.

Er is niemand die het voor je kan doen. Jij moet opnieuw in jezelf gaan geloven, wat niet gemakkelijk is als je geen idee hebt hoe en waar je moet beginnen. Zeker niet omdat je al jaren gewend bent geraakt om negatief te denken.

Als je depressief bent, is er geen vonkje licht dat je kunt volgen, omdat je de duisternis zo lang hebt gevolgd. Je moet de richting weer zelf leren bepalen. Je kunt niet vertrouwen op je zintuigen. Ze zijn besmet met de depressie. De kracht moet uit JOU komen. Jij moet de eerste stap zetten!

 

Terugkijkend heb ik opmerkelijk veel

werk gedaan qua soul-searching.

Ik ben echt naar binnen gegaan,

terwijl de weerstand afgrijselijk was

en deze reis bleek wonderbaarlijk lonend.

 

Toen de stukjes van mijn leven samenkwamen, kon ik duidelijk zien waarom ik al jaren bedekt was door duisternis. Die helderheid heeft me zoveel kennis en begrip opgeleverd. Deze ervaring heeft me gekatapulteerd naar innerlijke vrede, geluk, en verbondenheid. Het heeft me een doel gegeven en alles wat ik echt wilde bereiken. Het heeft me passie gegeven om het woord van liefde te verkondigen zodat anderen er misschien ook profijt van hebben.

Ik ben heel. Ik ben compleet. De persoon die je ziet, is authentiek en doet elke dag zijn best om liefdevol te zijn. Achteraf herken ik de enorme verandering tussen hoe ik me voelde toen ik depressief was en hoe ik me vandaag voel. Ik ben zo dankbaar!

 

Ik ging echt van ‘niet-waardig-leven’

naar verantwoordelijkheid nemen

voor mijn eigen geluk.

 

 

 

Hoe voelde ik me toen ik depressief was?

 

  • Ik voelde me onwaardig!

Ik had geen zin om actie te ondernemen. Ik faalde op alle accounts. Ik durfde geen hulp te vragen. Ik voelde me echt beschaamd. Ik had het gevoel dat ik dit alleen moest oplossen. Ik voelde me alsof de keuzes die ik maakte resulteerden in dat ik me rot voelde. Dit was mijn eigen schuld.

  • Ik was uitgeput.

Ik was uitgeput, omdat mijn gedachten nooit hun kop hielden. Ik had ernstige slapeloosheid. Ik wist niet hoe ik om moest gaan met dit innerlijke strijdveld, dat mij bij alles wat ik deed bruut bij bekritiseerde

  • Ik was verslaafd.

Ik was verslaafd aan verschillende soorten drugs; uppers en downers. Ik verdoofde mezelf en rende weg. Ik kon het verdriet niet aan. Ik was wanhopig op zoek naar stilte en innerlijke vrede, maar kon mijn gedachten en gevoelens niet aan als ik nuchter was.

  • Ik voelde me eenzaam.

Ik voelde me echt eenzaam. Ik voelde me als een totale mislukking. Ik voelde me een oplichter, omdat ik dit deel van mijn leven voor de wereld verborgen hield. Binnenin geloofde ik dat ik zoveel liefde te geven had, maar de wereld leek het gewoon niet te willen. Gedeeltelijk voelde ik me onrecht aangedaan en daardoor identificeerde ik me als slachtoffer. Deels vertelde ik mezelf dat dit het bewijs was dat ik een vergissing was. Beter dat ik er maar niet meer hoefde te zijn.

  • Ik voelde me afgesloten.

Ik haatte mijn reactie. Ik had een laag zelfbeeld. Mijn gedachten over mezelf waren onmenselijk. Mijn onzekerheid ging naar een niveau van paranoia. Ik twijfelde aan alles. Ik vertrouwde niemand, vooral mezelf niet. Ik was zwak. Ik had geen gevoel voor richting, noch had ik een toezegging tot herstel. Ik werd opgeslokt door negativiteit.

 

Ik stelde me voor om de auto

van de weg tegen een boom te rijden

of mezelf drie hoog uit een raam te werpen.

 

  • Ik heb zelfmoordgedachten ervaren.

Uiteindelijk lukte het me om suïcidale gedachten te vermijden. Ik wilde alleen dat het eindigde. Ik stelde me voor om de auto van de weg tegen een boom te rijden of mezelf drie hoog uit een raam te werpen. Ik denk niet dat ik mezelf wilde doden; Ik zocht gewoon een uitweg.

Daar hoopte ik op: “Wanneer ik een ongeluk zou krijgen en ik in het ziekenhuis zou moeten genezen, zou ik uit deze vicieuze cirkel van zelf-sabotage worden gehaald en zou ik “gered kunnen worden” zonder mijn gezicht te verliezen. Niemand zou over mijn verslavingen en depressie praten, omdat het over het ongeluk zou gaan, toch?”

  • Ik was verdwaald.

Ik was uitgeput van de twee verschillende levens die ik leidde. Ik verloor mezelf onderweg. Ik was het beu om te doen alsof. Ik had er genoeg van om te verbergen wat er van me geworden was. Ik was er klaar mee!

  • Ik was wanhopig.

Ik was wanhopig op zoek naar verandering. Ik wilde weg, maar ik had geen idee hoe of waar te beginnen. Ik wist niet waar ik naar toe moest gaan, wie ik kon vertrouwen, en hoe ik hieruit moest. Maar wanhoop dreef mij verrassend niet naar de afgrond maar zorgde dat ik de andere kant ging onderzoeken.

Er zijn veel verschillende verklaringen en definities over depressie, evenals variaties. In dit artikel leg ik uit wat mijn eigen ervaringen met depressie zijn en leg ik de stappen uit waarmee ik mijn depressie overwon met behulp van spirituele begeleiding en hulpmiddelen die me aangereikt werden door wat ik een hogere kracht of LIEFDE noem.

 

Ik geloof dat ik een ‘unieke’ ziel ben

die toentertijd verdwaald was.

Ik raakte de kluts kwijt

en vond daarna mijn weg terug.

 

In stap 5 van ‘mijn weg naar herstel’ bouw ik de moed op en vroeg eindelijk om professionele hulp. Ik ging twee jaar naar een psycholoog en overwon mijn depressie, inclusief mijn verslavingen, en alle andere rotzooi die naar de oppervlakte kwam.

Ik wil graag mijn verhaal met je delen. Wanneer jouw eigen verhaal in mijn verhaal herkent en je hebt nog steeds schaamte om je te blokkeren, kan dit gevoel van herkenning nuttig zijn.

Luister, dit is wat jij kunt doen om een ​​depressie te overwinnen. Niemand komt je redden, vooral niet als je het voor de wereld verbergt. Jij moet echt je licht zelf ontsteken.

Dit vergt bereidwilligheid en toewijding. Hoe moeilijk en zwaar het ook voelt, je moet uit je ‘boehoe’ fase en leren om gewoon te gaan met die banaan. Zo bouw je wilskracht op en herstel je het vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Dat lijkt op dit moment misschien nog een onmogelijke taak, maar mijn stappen zullen je voorbereiden op de reis.

OPMERKINGEN: Hoe voel jij je nu? Wat kan je doen? Hoe bereid ben je? Welke offers ben je bereid te maken?

 

Ben bereidwillig en toegewijd

hier dagelijks aandacht aan te geven

 

 

Stap 1: Dit is jouw wake up call.

 

Helaas hebben velen van ons een ernstige wake up call nodig dat ons wakker schudt, zodat we bereid zijn om een ​​andere richting uit te kijken.

Mijn man, Carl werd wakker geschud toen hij bijna aan een hersenabces stierf. Deze gebeurtenis maakte hem eigenlijk vrij van zijn ‘veilige’ zakelijke baan en hij ging na een full recovery zijn droom achterna als ondernemer en business coach. Op het moment dat hij naar de operatiekamer werd gereden, zag hij alleen zijn spijt en dat er misschien geen tijd meer was om dit te veranderen. Hij zwoer toen dat hij, als hij deze ziekte zou overleven, nooit spijt meer zou hebben.

Ik heb met veel mensen gesproken die herstelden van verslaving, een negatief zelfbeeld, depressie of andere angstgevoelens en de meeste mensen begonnen te veranderen nadat een wake up call ze bang maakte.

In mijn geval werd ik gedwongen om een ​​andere richting op te kijken. Aan het einde van mijn depressiedagen stelde ik me allerlei manieren voor om uit de vicieuze cirkel te geraken. En deze voorstellingen waren bruut.

Op een moment dat ik weer lekker high was en me een totale verliezer voelde, liep mijn verbeelding weg met mij en ik zag dit scenario van mijn ouders die mijn appartement binnenkwamen. Ze hadden al meer dan een week niets van me gehoord.

 

Ze vonden het appartement

in een staat van vergane glorie,

drugs verspreid over het hele appartement

en de stank van de dood.

Mijn ouders vonden mijn lijk.

 

Dit beeld maakte me zo bang dat het een vonk in me deed ontbranden. De duisternis maakte me zo bang dat ik eindelijk bereid was om op een andere manier te gaan kijken. Ik was letterlijk bereid om het leven anders te zien.

Mijn ouders waren mijn rots. Ze hadden me gesteund en dat was niet altijd gemakkelijk voor hen. Ik wilde verhuizen naar de grote stad, een professionele danser worden en natuurlijk was ik homo. Dat waren dingen die erg buiten de comfort zone van mijn beide ouders lagen.

Maar mijn ouders hebben me altijd gesteund. En dit is wat mij over de streep trok en mij wakker heeft gemaakt:

Mijn ouders verloren hun oudste zoon toen hij zeven was en het idee dat ze om een andere zoon zouden moeten treuren, maakte me wakker.

 

Wat is jouw wake up call?

Of wat wordt jouw wake up call?

Heb je perse een tragisch evenement nodig

om jou wakker te schudden?

 

Hopelijk kun je wakker worden zonder een ernstige gebeurtenis die je kern zal shockeren

Het moment waarop je verandering gaat wensen, is het moment dat je het gaat ontvangen. In de volgende stap ontdek je welk hulpmiddel me dichter bij mijn doel heeft gebracht om een ​​depressie te overwinnen.

 

 

Stap 2. Nodig liefde uit in je leven.

 

Enkele maanden nadat ik mijn wake-up call had gehad, die de weg naar herstel had aangestoken, leefde ik nog steeds in mijn vicieuze cirkel. Helaas is de verandering niet van de ene dag op de andere gebeurd.

Elke ochtend tijdens die laatste dagen van mijn depressie zei ik tegen mezelf dat dit een nieuwe dag was met nieuwe kansen. Ik zou op het goede pad blijven, geen drugs gebruiken of een ander moment van zelf-sabotage hebben … maar 24 uur later zat ik juist in die positie.

 

Misschien was het wel om mijn katholieke achtergrond,

maar op een nacht na een stortvloed aan drugs

toen ik mezelf met slaappillen probeerde ‘out’ te krijgen,

vouwde ik mijn handen en begon te bidden.

 

Ik weet dat mijn gebed een wanhopige poging was om verlost te worden van het gat waar ik in zat. En hoewel de volgende maanden dezelfde verdovende middelen weer op mijn boodschappen lijst stonden en de zelf-sabotage gewoon doorging, eindigde al die nachten met een gebed.

JJ’s eerste gebed van wanhoop!

“Alstublieft God, of Allah, Universum of hoe je ook wordt genoemd, ik heb hulp nodig. Ik ben mezelf nu niet. Ik heb zoveel liefde te geven maar op de een of andere manier doe ik iets verkeerd. Ik kom er niet uit. Ik weet dat ik waarschijnlijk geen tweede, of zelfs geen derde of vierde kans verdien, maar als je het in je hart hebt om me wat begeleiding te sturen, zal ik luisteren. Vertel me wat ik moet doen en ik zal het doen. “

Ik geloof nu dat bidden mijn hart opende. Ik nodigde liefde in mijn leven uit en ik was bereid me door liefde te laten leiden. Deze bereidheid samen met de vonk die aanwakkerde na mijn oproep, creëerden hoop en een nieuw soort geloof. Het was het begin van een nieuw soort vertrouwen.

 

Het Universum luisterde

en na een aantal maanden

gaf het mij een duidelijk teken.

“Mediteer,” was het woord dat ik hoorde. Ik hoorde het op een manier die ik nog nooit in mijn leven had gehoord. Het was geen stem. Het kwam van binnenuit. Het bericht was luid en duidelijk. Dit was waar ik voor gebeden had!

Mediteren maar hoe dan?  Ik heb last van slapeloosheid. Mijn hoofd kan niet uit! Hoe moet ik in vredesnaam gaan mediteren?

 

 

Stap 3 Creëer ruimte met bewustzijn.

 

Ik moest beginnen met mediteren. Er was geen andere optie. Ik vroeg om begeleiding die ik ontving, en nu moest ik het volgen. Alle onzekerheid die mijn hersenen en lichaam aanviel, zou me niet doen stoppen. Ik was op een missie. Ik ging mediteren en ik zou het vandaag doen.

Ik hoorde mijn begeleiding. Ik heb gebeden voor die begeleiding. Ik had een ervaring die ik nooit eerder had gehad. En het alternatief was geen optie meer. ik wilde genezen en het drong tot me door dat ik dit zelf moest doen.

Dus ging ik op een kussen op de vloer van mijn woonkamer zitten, sloot mijn ogen en bleef ongeveer twee minuten zwijgend zitten.

Ik heb de hel op aarde ervaren. Ik voelde de weerstand. Ik ervaarde wrede gedachten en zeer ongemakkelijke gevoelens.

 

Veel van deze gedachten

vielen me aan en zeiden

dat ik dit niet kon.

 

Tijdens mijn meditatie merkte ik dat mijn gedachten me probeerden te overtuigen dat ik niet waardig was om mijn depressie te overwinnen. Mijn gedachten gaven me allerlei redenen om te stoppen. De volgende dag merkte ik dat de gedachten nu aan het schreeuwen waren en hun geluid werd steeds luider, alsof een verwend kind niet kreeg wat het wilde.

Ik heb tijdens die eerste periode van meditatie veel dingen opgemerkt. En na een tijd doorzetten ervaarde ik opeens een doorbraak.

Mijn tijd op mijn meditatiekussen schiep ruimte tussen mijn gedachten en mij. Ik was nu in staat om afstand te nemen van wat ik dacht en wat ik deed. Dit was zo’n openbaring dat het me een nog grotere duw gaf om mijn nieuwe pad te volgen.

Nu mediteerde ik niet alleen, maar ik paste mijn ervaringen en bevindingen meteen toe in mijn dagelijks leven. Ik werd me bewust van mijn gedachten toen ik in de supermarkt andere mensen observeerde of als ik in de auto reageerde op omstanders. Ik merkte hoe mijn gedachten reageerden toen een vreemdeling me op straat passeerde die me in de ogen keek. “Wat een klootzak, alsof hij zo leuk is!” Dit was mijn luidsprekende ego.

 

Ik was in shock,

omdat dit soort negativiteit,

aannames en oordeel

niet was waar ik voor stond.

 

Ik kon me hier eigenlijk helemaal niet mee identificeren. Door deze dagelijkse ontmoetingen begon ik een innerlijke dialoog en ik beloofde mezelf te corrigeren als ik negatief dacht of aannames maakte die niet gebaseerd waren op de realiteit.

Ik zou een paar minuten per dag mediteren en ik zou bewust blijven van mijn gedachten, mijn woorden en mijn gedrag. Deze belofte heeft me uit mijn negatieve bubbel gehaald. Elke keer dat ik me bewust was dat ik negatief was, nam ik mezelf terug naar het moment waarop ik een keuze had.

Ik koos ervoor om positief te zijn, zodat ik de vreemdeling op straat een vriendelijk knikje of een glimlach kon geven, in plaats van paranoia te zijn. Ik voelde me beter om te reageren vanuit authenticiteit. Ik voelde me meer mij.

 

Langzaam werd ik losgemaakt.

Ik voelde me meer verbonden.

Ik voelde passie door mijn herstel.

IK KAN DIT DOEN!

 

Hier zijn in het kort verschillende soorten meditaties:

1. Blijf stil zitten en observeer je gedachten en emoties.

2. Blijf stil zitten en volg met je innerlijke oog je adem, in en uit.

3. Blijf stil zitten en observeer de geluiden om je heen.

4. Blijf stil zitten en luister naar inspirerende of ontspannende muziek.

5. Blijf stil zitten en luister naar een geleide meditatie.

6. Blijf stil zitten en concentreer je op een mantra of affirmatie.

7. Blijf stil zitten en that’s it. Gewoon zijn!

 

Wat echt belangrijk is,

is dat je mediteert?

Er is hier geen fout!

 

Wil je leren mediteren? Ontdek verschillende meditatietechnieken tijdens dit meditatie album en ontdek wat werkt in je unieke leven om je negativiteit, onzekerheid, stress en zorgen te verminderen. Deze 8 (Engelstalige) meditaties zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in een eenvoudige manier om het leven met vreugde en kalmte te verbeteren.

Klik hier, je kunt na aankoop meteen beginnen met je meditatie avontuur. 

 

 

Je geest zal je waarschijnlijk veel weerstand bieden door je te botvieren met allerlei gedachten en emoties. Alles wat je dan moet realiseren, is dat je niet je gedachten of emoties bent.

Toen ik begon te mediteren voelde ik me zo buiten mijn comfort zone. Ik geloofde dat ik de juiste vibe, de juiste kaarsen, muziek, aroma, kussen, enzovoort nodig had … maar al deze dingen waren in feite afleidingen om het gewoon te doen . Dus mijn advies aan jou is: Mediteer en als je weerstand ervaart, betekent dat het werkt. Voel de weerstand en angst en ga er hoe dan ook mee door.

 

 

Stap 4. De waarheid zal mij verlossen.

 

Het mooie van gebed, meditatie en het observeren van je gedrag is dat:

1. Je bewustzijn creëert.

2. Je meer aanwezig bent.

3. Je meer verbinding ervaart.

4. Je meer vertrouwd raakt met liefde. (licht, positiviteit)

Ik geloof dat de reden waarom ik, en met mij zoveel anderen ‘in de problemen komen’ – of het nu gaat om depressie, verslaving, burnout, of zelfs ‘lichtere’ zaken zoals hoge bloeddruk, hoofdpijn of gewoonweg angst – is omdat we stoppen tijd vrij te maken voor onszelf.

 

Me-time geeft je de tijd

die je nodig hebt om te luisteren,

zodat je blijft communiceren

met je lichaam en je geest.

 

Zo kun je op tijd opmerken als je van het pad af bent, zodat je meteen ‘hop’ weer in de flow kunt springen. De me-timemomenten gaven mij de kracht om door te gaan. Iedere keer weer een trede hoger op de trap.

Nadat ik mezelf had getraind in gebed, meditatie en het observeren van mijn gedachten, woorden en gedrag, merkte ik dat ik meer naar de spiegel werd getrokken. Het voelde als een natuurlijke volgende stap. De volgende trede op de trap.

Ik was klaar voor de confrontatie. Ik had namelijk nooit echt naar mezelf willen kijken in de spiegel. En voor een professionele danser is dat raar, omdat je tijdens repetities uren en uren achter elkaar in de spiegel kijkt.

Dus nu brak er een periode aan dat ik voor de spiegel zat, alleen maar naar mezelf kijkend. Natuurlijk weer brute aanvallen van gedachten, meningen en oordelen. Dit kan niet uit liefde komen. Dit kan niet goed voor me zijn. Waarom deed ik mezelf dit aan? Erger nog, waarom was ik op deze manier tegen mezelf aan het praten? Hoe kon iemand zo tegen zichzelf spreken?

 

Dit kan niet de bedoeling zijn!

Dit hoort niet bij mijn leven.

Dit was niet mijn waarheid.

 

Ik besefte dat ‘alles’ door negativiteit verduisterde. Opeens herkende ik het verschil tussen de automatische piloot, mijn innerlijke criticus en het authentieke Zelf. Het authentieke Zelf was mijn waarheid. Authenticiteit voelde als vrijheid, als verlossing. De duisternis die ik had gevolgd deed me een illusie geloven. Ik heb gezworen vanaf toen altijd de waarheid te zien.

Dus ik werd gepassioneerd door de spiegel. Ik zou voor de spiegel zitten en zou opschrijven wat ik tegen mezelf zei of over mezelf. “Je bent lelijk. En jij vraagt ​​je af waarom je nog steeds alleen bent. Wie zou jou ooit willen? Jij bent dik. Je bent stom. Je verdient het niet om mooi gewonden te worden of überhaupt liefde te ontvangen. Jij met je korte benen.”

In die tijd las ik een zelfhulpboek Zelfcompassie van Kristin Neff  en het gaf me de kennis om je gedachten met compassie en vriendelijkheid te heroverwegen. Ik zou alle wrede gedachten die ik had opgeschreven tegengaan met positieve zinnen en tegen mezelf in de spiegel zou zeggen. Later leerde ik dat dit positieve affirmaties waren en ik leerde dat spiritueel leraar, Louise Hay dit hele proces spiegelwerk (mirror work) noemde.

 

Het werken met

positieve affirmaties voor de spiegel

deed me accepteren

wie ik was geworden.

 

Ik zag de waarheid en het maakte me vrij van negativiteit. Ik was aan het werk om het goede, het slechte en het lelijke te accepteren. En hoewel dit een geweldige tijd was om mezelf door de lens van liefde te zien, besefte ik dat ik aan de problemen van mijn verleden moest werken om meer aanwezig te zijn, zodat ik een geweldige toekomst kon hebben.

Nu was ik klaar om met mijn ‘shit’ om te gaan, maar dat was iets dat ik zeker niet in mijn eentje moest doen.

 

Stap 5. Om hulp vragen.

 

Hoewel ik de eerste vier stappen had gedaan en ik al een aantal maanden begonnen was aan mijn spirituele reis, was het vragen om hulp nog steeds een groot ding. Het betekende dat mensen erachter zouden komen. Mijn huisarts zou het weten. Wie zouden het nog meer te weten komen. Dadelijk moest ik het aan mijn ouders vertellen. O nee, dit was een slecht idee.

Mijn denkgeest werd weer too much. Overuren! Maar gelukkig door mijn dagelijkse me-time momenten met gebed, meditatie, observatie, en het spiegelwerk met positieve affirmaties, kon ik de angst voelen, herkennen, een plekje geven en authentieke keuzes maken.

 

Dus ik voelde de schaamte door mijn lichaam razen

toen ik bij het kantoor van de dokter

zat te vertellen over mijn verhaal

en om professionele hulp vroeg.

 

Ze wist natuurlijk precies wat er met me aan de hand was. Ze was niet gek. Zij schreef al die jaren de recepten voor  mijn slaappillen uit.  Ik kreeg een telefoonnummer van een psycholoog. Ik belde hem. Hij luisterde en zei dat zijn eerste opening over twee maanden was. Ik voelde de moed in mijn schoenen zakken, maar onmiddellijk probeerde ik mijn teleurstelling te verbergen en zei ja. Ik zou twee maanden kunnen overleven. Ik ben al zover gekomen; dit zou me niet ontmoedigen.

Twee maanden later zat ik bij de psycholoog op een zitzak thee te drinken. Ik voelde me zo ongemakkelijk. Ik voelde zoveel angst. Ik voelde zoveel schaamte. Maar ik koos ervoor om me daar niet op te concentreren. Ik koos ervoor om me te concentreren op alle kracht die ik liet zien door op deze zitzak te zitten.

Ik concentreerde me vervolgens de komende maanden op mezelf en alle facetten die nodig waren om mij mentaal weer op de rails te krijgen.

 

Het was heel duidelijk.

Ik was hier voor mij en niet om

de psycholoog te plezieren.

 

We hebben twee jaar samengewerkt. In het begin op mijn eigen voorwaarden! Ik wilde hem niet zo vaak ontmoeten. Ik wilde me niet onder druk gezet voelen. Het was niet altijd gemakkelijk. Er waren tijden dat ik hem niet leuk vond, maar waar ik mezelf ook van probeerde te overtuigen, ik zou toch komen opdagen, omdat ik er was voor mijn welzijn.

Gedurende de twee jaar begon ik mijn beste vrienden en enkele familieleden te vertellen over mijn dipje. Mijn verhaal delen voelde geweldig. Omdat schaamte niet kan overleven in het licht voelde het als een verlossing.

 

Mijn spiritueel ontwaken

creëerde kleine wonderen

die als kleine stapjes waren

richting de tevreden en gelukkige persoon

die ik geworden ben.

 

Als je er klaar voor bent om aan je ‘shit’ te werken en om professionele hulp te vragen, kun je het volgende doen. Ga naar je huisarts en deel je verhaal. Je dokter zal je doorverwijzen naar een therapeut. Wanneer trots, schaamte, schuld, angst of whatever de weerstand ook is, jouw mentale gezondheid in de weg staat en daardoor een gezond en gelukkig leven blokkeert, dan wordt het tijd om die blokkades te voelen en daarna te doorbreken.

Jij bent het waard om gelukkig te zijn. Jij bent het waard om te stralen in het zonlicht. En ik ben het bewijs dat iedereen het kan.

Gedeprimeerd zijn is alsof je gevangen zit met honderd negatieve mensen die constant duisternis naar je toe zenden. Je hebt geen idee dat de deur open is, omdat de duisternis een sluier heeft gecreëerd. Bedekt met duisternis herken je het licht niet, hoewel het nog steeds in je aanwezig is. Het brandt gewoon nog in je. Altijd!

 

Je moet je realiseren

dat je kunt opstaan ​​en vertrekken.

Het is geen gemakkelijke taak,

maar jij kan het!

 

Dit is waarom ik klagen, jammeren, roddelen of andere negativiteit niet meer tolereer. Het creëert negativiteit. Ik ga niet in de verdediging maar ik sluit me er absoluut van af. Soms loop ik gewoon weg. Ik wil dat de sluier weg is. Hoog op mijn lijst staat om mezelf met positiviteit te omringen.

Toen ik het spirituele pad begon en bewust werd van de negatieve bronnen, draaide mijn wereld om. In plaats van beperkingen zag ik mogelijkheden. In plaats van falen werden het lessen.

Mijn spirituele ontwaken creëerde wonderen die mij de moed gaven om met kleine stapjes de gelukkige persoon te worden die ik nu ben.

Twee maanden nadat ik had besloten dat ik goed genoeg was en verdiende om een ​​geweldig leven te leiden, ontmoette ik mijn echtgenoot.

 

Ik ontving liefde

en het vermogen om liefde te geven

toen ik er klaar voor was.

 

Dus voor iedereen die uit een sleur (groot of klein) moet klimmen, vertel ik je dat binnenin je licht is. Word bereid om te kijken! Word toegewijd om het te zien! Word wakker, bid, mediteer, observeer, accepteer wie je bent geworden en neutraliseer negativiteit met positiviteit.

Alle antwoorden die je zoekt, zullen op deze reis worden beantwoord. Er bestaan ​​wonderen. Het enige dat je hoeft te doen, is je reis beginnen. Dus begin te lopen en begin vandaag nog!

Ik begrijp als je nog niet klaar bent om professionele hulp te vragen, maar hopelijk als je dit artikel aan het lezen bent, bewijst het dat je op zijn minst klaar bent voor verandering. Dus ik daag je uit om deze stappen en de spirituele tools te gebruiken tijdens een dagelijks me-timemoment.

 

Uiteindelijk krijg je de moed

om om hulp te vragen

en je verhaal te delen.

Het zal voelen als een verlossing.

Het zal je bevrijden.

 

Heel erg bedankt voor het lezen tot het einde van dit artikel. Het was iets dat ik heel graag op het internet wilde zetten vanwege mijn eigen ervaring met depressie en verslaving.

Ik ben een veranderd man sinds ik besloot wakker te worden en het licht te volgen. Laat dat alsjeblieft het eerste beetje hoop zijn dat je de moed geeft om de eerste stap te zetten.

Je bent geweldig. Je bent licht. Je hebt het in je. Het enige wat je nodig hebt, is onthouden.

Liefde, Vrede & Namasté

Xx JJ

empowerment challenge

Sign Up. It's Free!

Receive 7 Practical Steps Over The Next 14 Days To Increase Your Confidence & Become Empowered

You have Successfully Subscribed!

Sign up for JJ’s Weekly Updates that will enrich your life. It’s Free!

Enter your first name and email address to sign up

You have Successfully Subscribed!