fbpx

 

 

“Meditatie begrijpen is alleen mogelijk als je meditatie beoefent.”

 

Waarom zou je willen mediteren?

Mijn meditatiebeoefening is essentieel voor mijn welzijn. Wanneer ik geen meditatie beoefen verdwijnt mijn ‘bewustzijn van alles’ en drijf ik verder weg van mijn authentieke kern.

Om meditatie recht te doen, zou ik graag de perfecte manier willen vinden om het te beschrijven. Het heeft namelijk mijn leven zo verrijkt dat het moeilijk is het te verwoorden, maar voor jou ga ik mijn best doen. 😉

 

“De resultaten van
het geschenk dat meditatie is
zijn zo wijdverspreid
door alle delen
van mijn leven”

 

De redenen dat ik dagelijks mediteer:

 • Om verbinding te maken met mijn authenticiteit
 • Comfortabel zijn in mijn vel
 • Om mijn geest te ontspannen
 • Om mezelf te zijn
 • Om mezelf tegen negatieve energieën te beschermen
 • Om volledig aanwezig te zijn
 • Acceptatie en vergeving oefenen
 • Medelevend en tolerant zijn
 • Om los te kunnen laten en me over te geven aan wat is
 • Bewustzijn creëren van liefde en angst
 • Om anders te kiezen (liefde in plaats van angst)
 • Om mijn lichaam en geest op één lijn te brengen
 • Geduldig te zijn

 

“Meditatie zal
je bewust maken,
aanwezigheid en verbinding”

 

 • Om het licht te zijn, een voorbeeld of een lichtwerker
 • Om verantwoordelijk te blijven voor mijn eigen energie
 • Om mijn gedrag te observeren
 • Om veerkrachtig te zijn
 • Om de baas te zijn over mijn gedachten en emoties
 • Om me zelfverzekerd en moedig te voelen
 • Positiviteit aan te trekken
 • Vrij en verbonden voelen met mijn doel
 • Om de hele dag te glimlachen
 • Om te begrijpen dat ik alles kan bereiken wat mijn hartje begeert
 • Om iedere dag de gelukkigste persoon te zijn
 • evenwichtig te leven

 

“Meditatie houdt mij fysiek en mentaal gezond.
Het is het meest praktisch
gereedschap wat ik ooit heb gebruikt.”

 

Ik weet dat heel veel mensen in deze tijd gevoelig zijn voor het negatieve. Er zijn gewoon te veel prikkels en daardoor te veel redenen om afgeleid te worden. Die afleiding zorgt dat ik verwijdert wordt van mijn authentieke kern.

Wat vermijd ik terwijl ik dagelijks mediteer?

 • Je als een slachtoffer voelen
 • Gemanipuleerd worden door angst
 • Je overweldigd voelen door stress, zorgen of angst
 • Gevoel vast te zitten in het leven
 • Ik voel me niet meer geleefd worden
 • Je losgekoppeld voelen van de wereld
 • Gedeprimeerd raken
 • Verslavend worden aan iets
 • Je boos, geïrriteerd en gefrustreerd voelen
 • Klagen, zeuren, stoken, roddelen, negatief doen
 • Je rusteloos voelen
 • Stom voelen of niet goed genoeg
 • Onveilig, onzeker of overmatig twijfelen
 • Gevoel van wrok, spijt of een andere negatieve emotie
 • Negativiteit aantrekken

Ik wil eigenlijk niet doorgaan met deze lijst. Ik concentreer me liever op de positieve kanten van het leven. En dat is eigenlijk waar het allemaal over gaat.

 

“Meditatie is niet zweverig,
dat is nou precies wat je Ego
jouw wil doen geloven zodat je ermee stopt”

 

Als ik niet consistent mediteer word ik een gemakkelijk doelwit voor negatieve invloeden om me heen.

Ik mediteer om gezond te blijven, want als ik beïnvloed ben door angst, zal ik waarschijnlijk reageren vanuit een angstige en aanvallende plek, waardoor er een conflict in mij ontstaat. Ik wil geen conflicten. Er is genoeg lijden in de wereld en ik wil niet verantwoordelijk zijn voor mijn deel. Ik wil verantwoordelijk zijn voor het bijdragen aan de Liefdeskant van de wereld.

Voor welk deel wil je verantwoordelijk zijn?

Ik mediteer dus omdat ik niet wil dat mijn automatische piloot beslissingen voor mij maakt. Ik en niemand anders heb de leiding over mijn gedrag en ik zal niet gemanipuleerd worden door ego en angst. Ik ben daardoor gaan beseffen dat zonder een dagelijks meditatie moment het moeilijk is om te reageren vanuit een authentieke plek, en dat is gewoon geen optie voor mij.

Ik mediteer omdat ik de baas blijf over mijn keuzes. Zovele jaren had mijn chatterbox de leiding, maar ik heb dat niet meer. Ik rijd in de auto! Ik heb de controle. Mijn hoofd werkt voor mij en niet andersom. Het ego met zijn angst mag altijd op de achterbank zitten. Ik kan het namelijk niet laten verdwijnen, maar ik kan wel zijn volume verlagen door een dagelijkse meditatie moment consistent te blijven doen.

 

“Meditatie biedt mij
de ruimte om een ​​stap terug te doen, mijn gedachten te bekijken en authentieke keuzes te maken. Dat geeft mij rust & kracht”

 

Ik ben ook graag bewust van de spanning in mijn lichaam. Door mijn dagelijkse meditatie tijdens mij Me-time moment zal ongezonde en daarom onnodige spanning geen kans krijgen om zich ergens in mijn lichaam op zijn gemak te voelen en hierdoor voorkom ik beginnende blokkades die leiden tot lijden.

Mijn toewijding om alle energieën vrijelijk door mijn lichaam te laten stromen, is een van de belangrijkste redenen waarom ik iedere keer weer mediteer.

Ik moet mijn oefening op peil houden om comfortabel in mijn vel te blijven. Ik wil goed zijn en ik wil verantwoordelijk zijn voor het verzenden van alleen positieve energie. Ik wil niet dat negatieve energieën me te pakken krijgen, want wanneer ze dat doen, ben ik meer geneigd om te reageren vanuit ego. En in plaats van mijn acties in overeenstemming te brengen met mijn authenticiteit zal ik dan kwetsbaarder zijn voor spijt en andere negatieve emoties. En dat zijn magneten voor angst. Elke keer als ik mediteer spreek ik weer af om liefde te kiezen met mijn gedachten, woorden en handelen.

Als je geïntrigeerd bent door mijn verhaal en nieuwsgierig bent naar meditatie, heb ik een meditatiealbum (Engelstalig) gemaakt dat op elk aspect de aandacht trekt wanneer je een oefening wilt starten.

Dit meditatie-album: Meditatie Techniques for Beginners (Engelstalig) wacht op je in mijn winkel. Wanneer je klaar bent om de controle over je leven terug te nemen, is dit meditatiealbum iets voor jou. Klik hier om te kopen.

Meditatie is echt de gemakkelijkste manier met de snelste resultaten om de controle over je leven terug te krijgen. Meditatie geeft je bewustzijn, aanwezigheid en verbinding. Meditatie laat je unieke en authentieke licht schijnen zoals het hoort.

“Meditatie is waar
de makkelijkste manier
met de snelste resultaten
om de controle terug te krijgen
van jouw leven”

Bekijk alle voordelen die meditatie in je leven kan hebben, en klik op de link naar het meditatie-album. Het is de moeite waard, dat kan ik je beloven. Mocht je Nederlandstalige meditaties willen stuur mij een mailtje naar hello@jjvanzon.com met een verzoek.

Ik ben ook zo blij dat ik in Februari 2019 een meditatie-lerarenopleiding heb gevolgd van Tijn Touber bij De Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos. Dat was echt geweldig en een aanrader voor je. Het zal je inspireren om je licht op een onbeschaamde manier te laten schijnen. Meditatie Rocks!

Ps. Maak een afspraak met mij om te praten hoe meditatie jouw leven kan verrijken.

empowerment challenge

Sign Up. It's Free!

Receive 7 Practical Steps Over The Next 14 Days To Increase Your Confidence & Become Empowered

You have Successfully Subscribed!

Sign up for JJ’s Weekly Updates that will enrich your life. It’s Free!

Enter your first name and email address to sign up

You have Successfully Subscribed!